Suroviny
1 větší hlávka zelí
250 g mrkve
250 g cibule
200 ml olivového oleje Nature Culture
provensálské bylinky
ocet podle chuti
Postup
Hlávkové zelí pokrájíme, nastrouháme mrkev, cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme cukr, sůl, olivový olej, provensálské bylinky, ocet. promícháme a rukou pořádně umačkáme, aby zelí změklo a pustilo šťávu.
Ghanouj
Suroviny
střední cukety 4 ks
olivový olej Nature Culture 2 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
čerstvý koriandr 1 svazek
česnek 1 stroužek
tahini 2 lžíce
sůl
Na dokončení:
uzená paprika
olivový olej
Postup
1
Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky. Ty pokapejte olejem z obou stran a na grilu je opečte dozlatova. Grilované cukety dejte stranou vychladnout.
Vychladlé cukety nasekejte nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendejte je do mísy. K nim přidejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše spolu promíchejte a dosolte.
Hotovou ghanouj na misce zakápněte olivovým olejem a posypejte uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.