Site Overlay

Zelný salát s olivovým olejem

Suroviny

1 větší hlávka zelí

250 g mrkve

250 g cibule

200 ml olivového oleje Nature Culture

provensálské bylinky

ocet podle chuti

Postup

Hlávkové zelí pokrájíme, nastrouháme mrkev, cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme cukr, sůl, olivový olej, provensálské bylinky, ocet. promícháme a rukou pořádně umačkáme, aby zelí změklo a pustilo šťávu.

Ghanouj

Suroviny

střední cukety 4 ks

olivový olej  Nature Culture 2 lžíce

citronová šťáva 2 lžíce

čerstvý koriandr 1 svazek

česnek 1 stroužek

tahini 2 lžíce

sůl

Na dokončení:

uzená paprika

olivový olej

Postup

1

Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky. Ty pokapejte olejem z obou stran a na grilu je opečte dozlatova. Grilované cukety dejte stranou vychladnout.

Vychladlé cukety nasekejte nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendejte je do mísy. K nim přidejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše spolu promíchejte a dosolte.

Hotovou  ghanouj na misce zakápněte olivovým olejem a posypejte uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.