Výborná a rychle připravená chuťovka k posezení bez zbytečných komplikací se může hodit při nejednom večírku. V kombinaci s vůní a chutí kvalitního olivového oleje jsou mandle opravdovou lahůdkou, která uspokojí i ty nejmlsnější.
Suroviny
panenský olivový olej Nature Culture
mandle
sůl
Postup
Mandle lze pražit buď se slupkou, nebo oloupané. (Aby šla slupka snadno odloupnout, je třeba nejdříve mandle spařit vroucí vodou. Za několik minut půjdou krásně loupat. Nechte je poté ještě pár minut vyschnout.)
Do pánve se silným plochým dnem nalijte pár lžiček olivového oleje, rozehřejte na mírném plameni. Stačí malá vrstva, mandle nesmažíme, ale pražíme. Dbejte, aby teplota oleje nepřekročila 170 °C.
Nasypte mandle na pánev a neustále míchejte, aby se rovnoměrně opražily. Pokud se začnou připalovat, zmírněte plamen, případně přikápněte olej. Pražte, dokud nejsou mandle zlatavé a zahnědlé. Nakonec mandle na pánvi štědře osolte a vsypejte je do misky. Misku je vhodné vystlat ubrouskem kvůli přebytečnému oleji.