Suroviny
2 středně velká rajčata
75 g salátové okurky
40 g červené cibule
20 g zelené papriky
6 řeckých černých či zelených oliv
100 g sýra feta
Suroviny na zálivku
100 ml extra panenského olivového oleje Nature Culture
30 ml bílého vinného octa
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
1 lžičku oregana
Postup
Nejprve si nachystejte zálivku – všechny ingredience dejte do misky a metličkou nebo vidličkou z nich vyšlehejte hladkou omáčku. Rajčata, papriky a okurky nakrájejte na stejně velké kostičky, jako jsou olivy. Vše smíchejte, naservírujte na talíř, zalijte zálivkou, dozdobte kousky sýru feta a olivami.
Řecký salát se hodí jako příloha k masu i jako lehká večeře, v tom případě ho můžete doplnit rozpečenou bagetkou.