Site Overlay

Choriatiki neboli řecký salát

Suroviny

2 středně velká rajčata

75 g salátové okurky

40 g červené cibule

20 g zelené papriky

6 řeckých černých či zelených oliv

100 g sýra feta

Suroviny na zálivku

100 ml extra panenského olivového oleje Nature Culture

30 ml bílého vinného octa

1/2 lžičky soli

1/4 lžičky mletého pepře

1 lžičku oregana

Postup

Nejprve si nachystejte zálivku – všechny ingredience dejte do misky a metličkou nebo vidličkou z nich vyšlehejte hladkou omáčku. Rajčata, papriky a okurky nakrájejte na stejně velké kostičky, jako jsou olivy. Vše smíchejte, naservírujte na talíř, zalijte zálivkou, dozdobte kousky sýru feta a olivami.

Řecký salát se hodí jako příloha k masu i jako lehká večeře, v tom případě ho můžete doplnit rozpečenou bagetkou.